Jump to content


Photo

Failed to open log 'Setup' (API used: Vista).


  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 netwrixuser3

netwrixuser3

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 posts

Posted 27 September 2018 - 01:26 PM

Hello everybody,
 
*the following error has occurred while processing '#1': 
The following error has occurred while collecting data from the log Setup: Failed to open log 'Setup' (API used: Vista). Error details: Access is denied. (Error number: 0x80070005)
 
I am facing this error only on one server, tried all possible ways and nothing changes. Can you, please, help me? To exact things, I have same server #2, data collecting works fine for it. Same configuration as on #1. Can't see anything. 
Someone said it's similar with https://www.netwrix.com/kb/1626, but everything listed there is configured right. 
Netwrix has domain admin rights, firewall exception (just in case, for any connections), necessary gpo keys and etc.
 
Software is up-to-date, last version


#2 rihuka

rihuka

    Member

  • Administrators
  • PipPip
  • 21 posts
  • Gender:Male

Posted 27 September 2018 - 01:37 PM

Hi there,

 

1. Make sure data processing account has local Administrators group membership on the target host

2. Disable windows firewall on the target host, if it does help configure necessary rules according to https://helpcenter.n...orts_Intro.html


Best regards,
Kirill Kirkov
T2 Support Engineer
 

#3 netwrixuser3

netwrixuser3

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 posts

Posted 27 September 2018 - 01:46 PM

1. It's ok

2. Will check by disabling, but it is not solution for me. No need for that configuration, for Netwrix machine there is 1configure rule -> allow any any any any :) 



#4 rihuka

rihuka

    Member

  • Administrators
  • PipPip
  • 21 posts
  • Gender:Male

Posted 27 September 2018 - 02:03 PM

It is only needed to isolate the cause, then depending what is not working, should be changed the rules or whatever else.


Best regards,
Kirill Kirkov
T2 Support Engineer
 

#5 netwrixuser3

netwrixuser3

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 posts

Posted 28 September 2018 - 05:34 AM

Turned off and it didnt help. Same error still exists. What could it be else? 



#6 rihuka

rihuka

    Member

  • Administrators
  • PipPip
  • 21 posts
  • Gender:Male

Posted 28 September 2018 - 09:33 AM

Run the following command on the target server and attach the result:

gpresult /h c:\gpolist.htm


Best regards,
Kirill Kirkov
T2 Support Engineer
 

#7 netwrixuser3

netwrixuser3

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 posts

Posted 28 September 2018 - 12:17 PM

here it is. thanks



#8 rihuka

rihuka

    Member

  • Administrators
  • PipPip
  • 21 posts
  • Gender:Male

Posted 28 September 2018 - 02:16 PM

I checked the report and did not find anything wrong, so far I do believe the issue caused by the firewall.

 

Please use telnet etc. to check opened ports between Netwrix and target hosts, the communication between hosts is established via ports specified at the section "13. Event Log", here is link of the article 

https://support.micr...nts-for-windows


Best regards,
Kirill Kirkov
T2 Support Engineer
 

#9 netwrixuser3

netwrixuser3

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 posts

Posted 01 October 2018 - 11:57 AM

As I mentioned earlies, there is same top rule for these servers - "accept any any any from netwrix". 
Checked ports also, same raction on both servers, nothing different. 



#10 rihuka

rihuka

    Member

  • Administrators
  • PipPip
  • 21 posts
  • Gender:Male

Posted 01 October 2018 - 12:14 PM

I am running out of ideas, I think you may also raise Microsoft ticket to investigate the issue.


Best regards,
Kirill Kirkov
T2 Support Engineer
 




0 user(s) are reading this topic

0 members, guests, anonymous users